15. februar 2019

Rydding i Lofoten

Gjør avtale FØR du rydder i Lofoten!

Lofoten er et spennende område å rydde i, og samtidig utfordrende med tanke på topografi og værforhold.

Fra 2011 og frem til i dag har Lofoten Avfallsselskap IKS (LAS) (www.las-lofoten.no) lagt til rette for frivillige som ønsker å bidra til rydding av eierløst marint avfall langs strender og kystlinje.

Gjennom koordinering av dette arbeidet og innhenting av registreringsskjema er det i dag et godt datasett med informasjon over dette området, og vi ber om at dere som vil rydde blir med på denne folkeforskningen der hovedhensikten er kildeidentifisering.

Frem til 2019 er det gjennomført 672 ryddeaksjoner, så håper vi på stor oppslutning i år også.

Arbeidet som selskapet har gjort innenfor rydding og forebygging, er samlet i prosjektet Clean Up Lofoten (www.cleanuplofoten.no). På www.cleanuplofoten.no kan du lese mer om våre tiltak.

Vi blir glade om du melder fra FØR du rydder, men om ryddingen ble mer til på impuls – Skjema kan lastes ned (www.cleanuplofoten.no/strandrydding19) eller du kan hente på våre avdelinger.

Utfylt skjema gir rett til henting av avfall og gratis levering. Dataene som blir samlet inn, blir registrert på Ryddeportalen. Her kan du også lese mer om rydding i Lofoten, og hvordan du blir med i trekningen om premie på kr 10 000,- sponset av Toyota Nordvik avd. Leknes og LAS. Vi forsøker her også å ha en oversikt over steder som er ryddet/blir ryddet – samt tips om ryddesteder.

For mer informasjon og avtale om rydding: Ring 907 63 659.

Det er også mulig å kontakte Clean Up Paddling dersom du ønsker å være med på en guidet opplevelsestur med Kajakk og samtidig rydde «havplast».